logo
VIZIA – Вашето решение да създадете за себе си една неповторима, уникална и модерна визия на Вашето интериорно пространство.

Blog

Интериорен дизайн Визия / Новини  / Минимализмът в архитектурата
интериорно проектиране Варна от Визия

Минимализмът в архитектурата

Минималистичната архитектура отдавна е любим дизайн за много известни архитекти както по света, така и у нас. Едно от абсолютните, най-съществени предимства на избора на минималистичен дизайн е фактът, че той не само изглежда както съвременен и класически, но също така няма необходимост, от много различни видове материали. Минимализмът е движение, което търси чистота като израз на естетическа красота, заедно с практичност. Той намалява формата, материала, връзката, текстурата и цвета до най-основните си нива. „По-малко е повече“ капсулира основния фокус на минимализма, който отрича украса и традиция, но създавайки простота, ще постигне привлекателност, предлагайки оптимална степен на комфорт.

минимализъм в архитектурата от Визия БГ

Минималистична къща, която е конфигурирана с два обекта, съединени на един етаж. По този начин мащабът на верандата позволява адекватен контрол на интензивността на слънчевата светлина, а неприкосновеността на личния живот се осигурява в основната стая, като се запазва гледката към градината. Мокрите зони разграничават дневната зона, а стълбището ви позволява да се изкачите на тераса, където можете да се насладите на летните вечери.

интериорно проектиране Варна от Визия

Минималистичните дизайни в архитектурата играят много със слънчевата светлина, като по този начин създават скулптури чрез самата светлина. Красотата на минимализма в архитектурата, е в използването на прости, ясни елементи и форми за проектиране на сгради. Не правете дупка в стената за прозорец, представете си прозореца между две правоъгълни стени. Нашите мозъци лесно обработват композиции до пет елемента. Повече от пет ги възприема като куп неща. Една минималистична архитектура се стреми да запази възможно най-ниския брой елементи, участващи в дадена перспектива. Неговите качества се основават по-често на чисти пропорции, на умно използвани цветове и текстури, светлина и сенки, а не на декорация и богатство.

минимализъм в архитектурата от Визия

Минималистична къща, представляваща обърната бетонна пирамида, която е частично потопена в селския терен. Големите отвори осигуряват дневна светлина и вентилация, а вътрешните жилищни помещения са организирани около серия мецанини или платформи, разположени на различни височини.

минимализъм в архитектурата - интериорно студио Визия

Тъй като имотът е вграден в наклонената топография, гостите влизат в междинния етаж на жилището, представляваща издигната платформа, която гледа към трапезарията по-долу. Това предава красота в невероятната футуристична сграда и басейн в този здрав, но идиличен пейзаж. Тя изглежда като перфектна дестинация за почивка с гледка и освежаващ басейн.

интериорно проектиране от Визия

Ако търсите идеалния дом с чист минимализъм и модерна архитектура, това може да ви бъде приятно вдъхновение. Формата на къщата има двойна цел. Да даде на обитателите си необходимата лична информация и да предложи красотата на добре познатите гледки в този град.

Няма коментари

Напишете коментар

Call Now ButtonОбадете ни се!