logo
VIZIA – Вашето решение да създадете за себе си една неповторима, уникална и модерна визия на Вашето интериорно пространство.

Blog

Интериорен дизайн Визия / Новини  / Доминиращите цветови тенденции за 2020 година
доминиращите цветови тенденции за 2020

Доминиращите цветови тенденции за 2020 година

 

Два нюанса – огненото оранжево и наситеното червено, сияещи и впечатляващи, сами по себе си биха привлекли всеки поглед, но в комбинация от двата се постига зашеметяващия Lush Lava. Една от цветовите тенденции от избраните като фаворити за 2020 година. Този нюанс представлява щастие, любов и добро здраве. Ярък и пламтящ оранжево-червен цвят, който няма как да не бъде забелязан, може би ще бъде един от най-горещите и желани нюанси на 2020 г. Вдъхновен от ефектните залези и пустинните дюни, този цвят е жизнен и изключителен. Значението на пищната лава – Lush Lava съчетава интензивността на червеното с жизнеността на оранжевото. Тъй като съдържа повече оранжево, отколкото червено, портокаловите качества са доминиращи. Интензитетът на червеното се допълва от свежестта на оранжевото, което води до цвят, който се чувства още по-топъл и изящен. Интензивното оранжево-червено Lush Lava в комбинация с блестящото синьо-зелено може да са една от най-желаните комбинации в интериорните пространства, постигащи успокояваща среда, предлагаща екзотиката в интериорния дизайн.  

доминиращите цветови тенденции за 2020 - 1

Циан и мента – два цвята, които са индивидуално приятни за окото, но заедно създават още по-впечатляващ нюанс. Искрящ и напомнящ за най-красивите брегове на океана, този ярък цвят казва – погледнете ме сега. Това е Aqua Menthe! Вторият от най-популярните цветове на 2020 г. Напомнящ кристално чисти тропически води, това е цвят балансиращ яркостта със спокойствието, което го прави идеалният избор за предизвикателния дизайн. Синьото създава усещане за спокойствие и релакс, докато зеленото се свързва с живота и енергията. Зеленото е най-успокояващият цвят за окото и има изключителната способност да предотвратява депресия и тревожност. Aqua Menthe е съчетанието на спокойствието от синьото и лечебната сила на зеленото, за да създаде един позитивен и динамичен цвят. В интериорния дизайн Aqua Menthe би бил най-подходящ за добавяне като акцент, комбиниран с различни нюанси на синьо или зелено, създаващи релаксиращо пространство, а за да внесете топлина и уют в интериора, правилната комбинация е с оранжево-червеното Lush Lava.

доминиращите цветови тенденции за 2020 - 2

Дълбокият нюанс на мастиленото среднощно синьо – Phantom Blue. Съчетание на дълбочина и мрак с добавяне на малко виолетово, цветът е обгръщащ и динамичен. Напомнящ за дълбоките океани, необятното звездно небе, този нюанс на индигото е вдъхновен от тайнственото настроение на тъмните среди. Синьото като цвят има широк спектър от значения. Той е цвета на откритите пространства, позволявайки да придаде усещане за спокойствие. Експанзивността на цвета предлага усещане за засилено въображение, свобода и креативност. До голяма степен се възприема като положителен цвят, поради способността си да се приема като релаксиращ. В интериорния дизайн синьото е по-приеман и универсален тъмен цвят от черното, зеленото или червеното. Помещенията, боядисани в наситени нюанси на синьото, имат успокояващ ефект върху обитателите. Идеален е за създаване на по-уютни пространства като дневни и спални. Тъмно синьото създава дълбочина и драматизъм в по-тъмните зони, като същевременно задълбочава вниманието към участъци с по-естествена светлина. Phantom Blue е изискан цвят, който може да бъде самостоятелен като акцент или приложен в комбинация с по-ярки цветове. По-тъмните тонове съобщават за стабилност, надеждност и изисканост – и Phantom Blue не е изключение. Въпреки че е поразяващ сам по себе си, той е и перфектният за комбинация с ярки и контрастни цветове като гореспоменатите Lush Lava и Aqua Menthe. Този дълбок цвят прави изявление за дълбочина и драматичност. Въз основа на това Phantom Blue е един от най-доминиращите цветове на 2020 година. 

Няма коментари

Напишете коментар

Call Now ButtonОбадете ни се!