logo
VIZIA – Вашето решение да създадете за себе си една неповторима, уникална и модерна визия на Вашето интериорно пространство.

Blog

Интериорен дизайн Визия / Новини  / Основни стилове в интериорния дизайн – 2 част
3D проект на апартамент от Визия БГ

Основни стилове в интериорния дизайн – 2 част

Предстои Ви ремонт или обзавеждането на ново жилище? Искате да го реализирате всичките си идеи, но не знаете от къде да започнете? Колебаете се дали ще се справите сами с интериорния дизайн?

Не бързайте да купувате мебелите! Поемете си дъх и си представете своя мечтан дом. Може би виждате красиво и спретнато пространство с минималистичен дизайн? Или чаровни акценти, които му придават уникален характер?

Не се притеснявайте, ако имате прекалено много идеи, които не можете да разграничите. В тази статия отново ще насочим вниманието Ви към интериорния дизайн. Продължаваме с основните стилове в дизайна и да Ви даваме интересни идеи как да обзаведете жилището си.

Не пропускайте да прочетете и първата част, където обръщаме внимание на някой от любимите ни столове – минималистичен, модерен, съвременен, градски и индустриален.

Стилът Шаби Шик ни представя очарованието на отминалите дни. Той преплита в себе си най-характерното за 80-те и 90-те години на 20 век с модерното и съвременно излъчване. Много дизайнери го определят като френско кънтри. Докато хората го оценяват заради носталгия и красотата на миналото, представени по един уникален начин.

Фокусът е върху атмосферата, която е уютна и непринудена. Цветовете са меки и неутрални, за да създадат усещането за по-голямо пространство. Акцент са естествените материали като дърво, ратан, кожа, памучни, вълнени и ленени материи.

Друга особеност на този стил е, че обединява романтиката на Барока със селския чар. Това най-силно може да се забележи при мебелите, които често са състарени или с античен дизайн, допълнен от пищни детайли.

Стилът Арт Деко е друго бижу, което за завладява сърцата на хората от Европа и Америка през златната епоха на 1920-те и 1930-те години. Интересното за него е, че лесно може да се адаптира към всяко жилище, без значение от неговата големина и особености.
Ако не се страхувате на рискувате и харесвате разкоша, този стил е точно за Вас!

Богато украсен интериор, открояващ се със своята елегантност и множество детайли. Пълна противоположност на минимализма, който залага на практичността.

Тук ключовата дума е: „блясък”. Материалите са луксозни и с най-високо качество. Често присъстват сребърни и златни нишки, които се вплитат в обзавеждането. Екзотичните мотиви също не са чужди на този стил. Много често се набляга на покритията, които често се завършват с щрихи от месинг или хром.

Рустик стилът е пълна противоположност на модерния и съвременен дизайн. Той произхожда още от древен Рим. Там местните хора наричали „рустик” грубата каменна облицовка, която използвали за долните етажи на къщите си. Днес хората го асоциират със своето детство и безкрайните летни дни, прекарани на село със семейството.

Много дизайнери описват този стил като „очарователна грубост”. Причината е, че той залага на естествените материали, простите форми и функционалността. Обзавеждането често е непретенциозно и залага максимално на удобството.

Стилът Дзен отговаря на нуждите на хората, които се чувстват притиснати от товара на ежедневието си. Името му идва от японски и буквално означава медитация. Отличителна черта за него е, че целта е създаването на релаксираща обстановка и уютна атмосфера.

Баланс, хармония и спокойствие. Всеки един детайл се стреми да запази тази енергия.

Цветовете влияят пряко върху настроението на хората, които живеят в нея. Затова се набляга на бледите и меки цветове като бяло, сиво и бежово, които имат релаксиращ ефект.

Използваните материали, също следват идеята за ред, лекота и комфорт. Най-характерни за този стил са естествени материи като памук и лен. Линиите са ясни, изчистени и непретенциозни.

Стилът Фън Шуй е много повече от интериорен дизайн. Зад стоят принципи и идеологии, в които много хора вярват. Името му идва от китайските думи „фън” – вятър и „шуй” – вода. Според него хората като всички живи същества се нуждаят от въздух и вода, за да живея. По същия начин, те се нуждаят от връзката с природата в дома си, за да процъфтяват.

Идеята на този стил е, че обзавеждането на дома и цветовете в него трябва да помагат на енергията ЧИ да преминава плавно през него. Така ще живеете в уют, хармония и щастие.

Разпределението на обзавеждането също е ключово за този стил.

Ако Ви е интересно да научите повече, не пропускайте да се свържете с нашия екип. Ние с удоволствие ще Ви разясним повече за любимите интериорни стилове. С удоволствие Ви помогнем да направите и най-добрия избор за дома си.

Няма коментари

Напишете коментар

Call Now ButtonОбадете ни се!