logo
VIZIA – Вашето решение да създадете за себе си една неповторима, уникална и модерна визия на Вашето интериорно пространство.

Blog

Интериорен дизайн Визия / Новини  / Тенденции в дизайна на интериора за 2019 г
тенденции в дизайна на интериора 2019

Тенденции в дизайна на интериора за 2019 г

ОЧАКВАЩИ ТЕНДЕНЦИИ В ДИЗАЙНА НА ИНТЕРИОРА ЗА 2019 г.

Ще се опитаме да проучим и предскажем предстоящите тенденции в дизайна на интериора за 2019 г. въз основа на анализ на цветовете, материалите, дизайна на мебелите и формите, които откриваме и наблюдаваме в проектите на интериорния дизайн и архитектурата, които обхващат нашето внимание.

В съвременния живот, създаването на атмосфера, която използва не само модерни и естетически материали, но и такива, които могат да се използват многократно, не е само предпочитание, но и става необходимост.

Тенденцията към лукс и богато изражение е очевидна, когато става дума за  мека мебел, фотьойли и табуретки за сядане, като всички те са обемни и меки. Дизайнерите обикновено ги комбинират с мраморни облицовки и повърхности, стъклени конструкции и мебели комбинирани с цветни метали като месинг, мед, сребро или злато. Освен тези свежи и иновативни елементи, традиционните органични материали като дърво, стъкло, камък не губят своята стойност и все още са отличен избор за интериорния дизайн. Иновацията тук идва от идеята за дълготрайността на материалите. Напоследък например, стъклото е толкова използвано, че е възможно мебелите изцяло да се създават от него, или се използва като стабилна основа за тежки мраморни плотове. Гранитогресното присъствие също е реална тенденция при използването му в дизайна на мебелите и облицовките. Мраморът остава модерен на сцената на дизайна, въпреки че някои дизайнери са вдъхновени да намерят по-ежедневен и лесен начин да използват този възхваляван и луксозен материал.

Модерните и луксозни апартаменти, предвид глобалните тенденции изискват иновативност, интелигентност и гъвкави решения за условията на живот в градовете. През последните години все повече и повече от населението на света живее в градовете, отколкото в по-малките населени места. Ограниченото градско пространство изисква по-малки жилищни площи, но това не означава, че трябва да се правят компромиси с качеството и стила на живот. Това дава възможност за творчески и неочаквани идеи, които водят до нови тенденции и художествени решения в дизайна и архитектурната сцена. И гъвкавостта е ключът към него – гъвкавостта на мебелите и пространството, гъвкавостта на въображението. Мултифункционалността е водещ фактор при проектирането на мебелите. Това отговаря на гениалната гъвкавост на пространствените детайли и позволява множество съвременни комбинации. Така малкото студио с ограничена площ ще изглежда просторно, светло и модерно благодарение на яркото архитектурно разположение на например плъзгащи се дървени прегради и минималистичните композиции от мебели. Друг пример са например рибно-костните облицовки на пода в комбинация  със същите елементи по стените в стаята и доминиращите продълговати форми, подчертани с модерни мебели в помещенията, като създават динамичен съвременен израз за целия дизайн. Модернистичните и модерни модулни мебели, добавят на дизайна изчистеност и простор на пространство около тях. Друго гениално дизайнерско решение са интегрираните сгъваеми мебелни елементи в модулите и стените, които допълнително подобрява запазването на пространствения подход и чистия, минималистичен израз на дизайна. Включването на сгъваемите мебели в съвременните дизайнерски композиции е не само механизъм за спестяване на пространство, но и забавно и функционално допълнение към всяко динамично градско жилище.

Ние вярваме, че най-големи тенденции в дизайна на интериора за 2019 г. ще бъдат по-смели решения по отношение на завършванията, цветовете и дизайна. Минимализъм, чисти линии, изисканата палитра от цветове и цялостното усещане ще са факторите насочващи интериора и домашния дизайн през 2019 г. Налице е отдалечаване от традиционните лъскави покрития в банята и кухнята и въвеждането на матирани черни, медни и цинкови покрития. Доставчиците отговарят на тази тенденция и множество продукти вече са на разположение в тези цветове.

Цветовете придават живот и характерен израз на всеки интериор. Техният избор и интензивност създават основното чувствено усещане за пространството и заедно съчетават уникалността на атмосферата. Като се спазват тенденциите в използването на цветовете в глобалната сцена на интериорен дизайн, се прогнозира, че червеното и лилавото ще станат все по-популярни през предстоящия сезон. Спектърът между червено и лилаво и оттенъците между тях, ще могат да задоволят широк спектър от вкусове и естетически търсения.

Няма коментари

Напишете коментар

Call Now ButtonОбадете ни се!