logo
VIZIA – Вашето решение да създадете за себе си една неповторима, уникална и модерна визия на Вашето интериорно пространство.

Blog

Интериорен дизайн Визия / Новини  / Красотата на минимализма в интериорния дизайн
красотата на минимализма в интериорния дизайн - Визия

Красотата на минимализма в интериорния дизайн

Изминаха два месеца от новата година, но интериорния дизайн продължава да се развива със завидни темпове. Затова днес ще си поговорим отново за любимите ни стилове. Но този път няма да се фокусираме в неизмазаните тухлени стени и видимите покривни конструкции на индустриалния стил.

Ще оставим на Вас да се върнете назад в предната ни статия и да се запознайте с очарованието на незавършеността в пространството, защото индустриалния стил със сигурност има какво да Ви предложи.

Вместо това ще поговорим за семплия и функционален дизайн, който все повече хора предпочитат за обзавеждането на домовете си.

красотата на минимализма в интериорния дизайн

Минимализмът – това е една от водещите тенденции в интериорния дизайн. Много от нашите проекти на интериорен дизайн в град София са именно в такъв стил. Неутрални цветове, семпло но елегантно обзавеждане. Изчистени форми, свобода, пространство и бягство от ненужното са част от отличителните черти на минимализма. Точно това е основния и предпочитан стил търсещ се от клиентите ни в град София.

Минималистичният дизайн включва отворени помещения, много светлина и обзавеждане, което е изключително удобно, отличаващо се с уникалност. Целта му е да създаде успокояваща и привлекателна атмосфера в която присъства естетика.

красотата на минимализма

Обърнете внимание, че минимализма обединява практичността с функционалността. Затова всяка част от интериора трябва да бъде функционална и да добавя смисъл към цялостната визия. Разбира се, това не означава да изключите важни части от обзавеждането като гардероба или нощното шкафче. Просто в минималистичния декор „формата” е особено важна.

Например в трапезарията имате нужда от маса и столове. Те трябва взаимно да се допълват по отношение на линиите, цветовете и големината. Но също така трябва да изглеждат добре заедно и да допълват формите присъстващи в помещението.

В минимализмът дизайна трябва да бъде красив и ясен, но не и скучен. Именно тук ние използваме естествената светлина, формата на мебелите, фигурите в тях, множество скрито изкуствено осветление и красивите естествени материали, за да компенсираме това. Изработката на самите мебели също е изключително важна. Често акцентираме в красивата тапицерия на меката мебел. С нея допълваме цялостната визия и предаваме завършеност на детайла.

красотата на минимализма в интериорния дизайн - Визия

В нашите интериорни проекти за град София успяхме да съчетаем семплия дизайн с комфорта. Изпълнихме желанието на собствениците им обзавеждането да бъде функционално, но и да отразява тяхната индивидуалност. Ниски и удобни мебели комбинирани с материали като естествен камък, естествено дърво, цветните метали, модерните гланцови или матово боядисани мебели и облицовки или дори бетон. В минимализмае важно планирането. Защото дори цветовете е необходимо да са перфектно комбинирани.

Ще оставим на Вас да разгледате нашите проекти на интериорен дизайн в град София. И след това сами да решите дали това е Вашият стил.

В следващите статии ще Ви представим тенденциите в интериорния дизайн през 2020 година.

 

Няма коментари

Напишете коментар

Call Now ButtonОбадете ни се!